Veel Gestelde Vragen

BASECAMP

WAT IS BASECAMP

Basecamp is een Tiny House Workhub en Eco-Retreat waar digitale nomaden een thuis en werkplek vinden. Daarnaast zijn de Tiny Houses uitermate geschikt als vakantiehuis, meeting room, maar ook als tijdelijke thuisbasis.

Basecamp fungeert ook als showroom voor Tiny House Living & Working. De Tiny Houses zijn door verschillende partijen gemaakt. Juist door een groot scala aan Tiny Houses aan te bieden geeft Basecamp inzicht in de verschillende mogelijkheden. Zo kan ook jij elke keer weer voor een andere ervaring kiezen.

Basecamp is daarnaast een experimentele omgeving om duurzame werk en leefvormen te testen. Successen worden vervolgens doorgevoerd in de woningbouw en nieuwe Basecamps over de hele wereld.

HEEFT BASECAMP NOG MEER LOCATIES

Momenteel zit Basecamp alleen nog in IJmuiden Nederland, maar hou de website in de gaten want het zal niet meer lang duren voordat nieuwe locaties bekend worden gemaakt.

Waar is Basecamp IJmuiden

Tussen de duinen en het Kennemermeer op nog geen 100 meter van het breedste strand van Nederland.

Adres: Kennemermeer 27 1976 GK IJmuiden Nederland

Hoeveel Tiny Houses staan er in IJmuiden

Op het moment staan er 20 Tiny Houses, echter is Basecamp continue in ontwikkeling en zullen er voor de zomer van 2021 nog 10 huisjes bijkomen.

Wat is een Tiny House

Het is meer dan een kleine leefruimte. Het is een levensstijl met een duidelijke filosofie. Kleine en slim ingerichte, woningen van maximaal 50 m2 met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

 

 

RESERVEER

Welke betaalmethodes accepteert Basecamp

Online kan er alleen met creditcard betaald worden. Het team is druk bezig met het toevoegen van een Ideal betalingssysteem. Indien je geen creditcard hebt kan je op locatie met debitcard of contant betalen.

Creditcard betaling moeten geverifieerd worden voordat de betaling belast kan worden. Vanuit ons bookingssysteem wordt een verificatieverzoek verstuurd per e-mail. Druk op verifiëren en klaar is kees.

Hoe lang kan ik in een Tiny House verblijven

Hoe langer je blijft hoe gunstiger de prijs. Basecamp accepteert reservering van 2 nachten tot maximaal 6 maanden. Let op; misschien wil je na deze ervaring nooit meer anders!

Kan ik kosteloos omboeken

Gratis aanpassen of omboeken kan tot en met 7 dagen voor aankomst.

Voor het aanpassen of omboeken van reserveringen met aankomst binnen 7 dagen wordt €25 administratiekosten in rekening gebracht.

Kan ik kosteloos annuleren

Gratis annuleren tot 3 dagen voor aankomst

Voor het annuleren van reserveringen met aankomst binnen 3 dagen wordt 100% in rekening gebracht

Welke creditcards accepteert Basecamp

Basecamp accepteert alle veel voorkomende creditcards.

VERBLIJF

Hebben alle Tiny Houses een keuken

BaseCamp verwelkomt alle keuken prinsen en prinsessen met open armen! Bijna alle Tiny Houses zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. Alleen onze Tiny Suites en Soap Factory niet. Deze Tiny Houses zijn het beste te vergelijken met een hotelkamer.

Is er een vaatwasser aanwezig

Hoe leuk een gezamenlijke afwassessie, waarbij de bubbels om je oren vliegen ook kan zijn een aantal van de Tiny Houses hebben een vaatwasser. Kijk hier voor meer informatie met betrekking tot de inrichting van de Tiny Houses.

Is er een TV aanwezig

Nee, geen van onze Tiny Houses heeft een TV. Wie heeft er een TV nodig als je tussen de duinen en naast het kennemermeer zit? Bij Basecamp hebben we natuur tv.

Is er een koffiezetapparaat

Draait jouw motor op cafeïne? Wees niet bang, alle Tiny Houses hebben een koffiezetapparaat. Dit kan ofwel een old school filtermachine zijn of een frenchpress of een perculator.

Is er Wifi in de Tiny Houses

Bij Basecamp begrijpen we dat je graag online bent. Daarom is elk Tiny House voorzien van een eigen Wifi router.

Is er beddengoed en linnen aanwezig

Alle Tiny Houses zijn voorzien van beddengoed en linnen.

Hoe vaak wordt mijn Tiny House schoongemaakt

Er is alleen een eindschoonmaak inbegrepen in jouw verblijf. Indien je graag een tussentijdse schoonmaak wilt kan dit voor €25,- geregeld worden. Neem contact op met ons team.

 

Ik verwacht een pakketje, wat moet ik doen

Staat Basecamp IJmuiden vermeldt op het pakketje? Dan wordt deze bij onze receptie afgegeven. Indien er niemand aanwezig was op het moment van bezorging zijn er twee opties. 1. Het pakketje is bij het kantoor van Seaport IJmuiden bij de haven geleverd. 2. Het pakketje is meegenomen naar een ophaalpunt in IJmuiden.

CHECK IN & CHECK OUT

Hoe laat is check-in

Inchecken kan vanaf 15 uur ‘s middags. Mocht je eerder willen komen om alvast wat tijd op het strand door te brengen, dan is dat geen enkel probleem. We kunnen alleen niet garanderen dat je huisje klaar is voor 15 uur.  

Kan ik ook eerder inchecken?

Wil jij het meeste uit jouw verblijf halen en op tijd jouw Tiny House intrekken? Voor €21,- extra kan je al om 13uur inchecken. Let op; de mogelijkheid tot een vroege check-in is afhankelijk van beschikbaarheid.

Hoe laat is check-out

Uitchecken kan tot 10 uur ‘s ochtends.

Kan ik ook later uitchecken?

Geen zin om vroeg op te staan? Voor €21,- extra kan je uitchecken tot 12uur. Let op; de mogelijkheid tot een late check-out is afhankelijk van beschikbaarheid.

FACILITEITEN

KAN IK EEN FIETS HUREN

Basecamp verhuurt elektrische fietsen voor €29,- per dag.

Kan ik zelf wassen of is er een was service

Op het terrein is een wasmachine en droger aanwezig. Indien je wenst hier gebruik van te maken, neem contact op met het team. De kosten zijn €5,- per was- of droogbeurt.

Kan ik een scooter huren

Basecamp verhuurt elektrische scooters voor €50,- per dag.

REIS

IK KOM MET MEERDERE AUTO'S

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Indien je met meerdere auto’s komt geef dit dan door aan het reserveringsteam. De eerste auto zit bij de prijs inbegrepen. Elke extra auto is €10,- per nacht. Kom je met meerdere auto’s, geef dan alle kentekens door.

Kan ik met de auto tot aan mijn Tiny House rijden

Het is mogelijk om met de auto tot aan je Tiny House te rijden om te laden en te lossen. Vervolgens wordt er verwacht dat je jouw auto op het parkeerterrein parkeert.

Is Basecamp te bereiken met openbaar vervoer

Absoluut. Bus stop, IJmuiden aan zee bevindt zich direct naast het terrein. Je rolt dus zo vanuit de bus je Tiny House in. 

OVERIG

Mag ik mijn hond meenemen

Leid je aan verlatingsangst of is Basecamp de ideale plek voor jouw hond? Voor €15,- extra is jouw viervoeter meer dan welkom in een van de volgende huisjes:

  • EcoCabin 25
  • EcoCabin 32
  • EcoCabin 50 East
  • Mill Home Single
  • Mill Home Duo 2
  • Marcontainer

Wanneer je jouw reservering op onze website maakt druk je gewoon op de Voeg toe knop bij Honden toeslag.

Zijn de Tiny Houses ook te koop

De Tiny House bij Basecamp zijn niet te koop. Mocht je geïnteresseerd zijn in een van de modellen, neem dan contact op met de fabrikant. Zij zullen het model kunnen recreëren zoals tentoongesteld bij Basecamp. Neem contact op met EcoCabins voor meer informatie.

COVID

WELKE MAATREGELEN TREFT BASECAMP

Bij Basecamp garanderen we een contactloze check-in. Voor aankomst kan je je via een link online inchecken en jouw betaalgegevens invoeren. Dit zorgt ervoor dat je niet meer langs de receptie hoeft te komen. Daarnaast werken wij met sleutelkluizen. Door middel van een code kan je bij jouw sleutel en direct jouw Tiny House betreden.

Is Basecamp nog open en worden reserveringen nog aangenomen

Onze Tiny Houses zijn volledig zelfvoorzienend en daardoor mag Basecamp in deze tijd gewoon open blijven.

 

 

 

Vragen
of opmerkingen?

Wakker worden met het geluid van de zee? Kom overnachten in een van de bijzondere Tiny Houses.